вторник, 7 май 2024 г.

Борисов за ветото върху бюджета: Конституцията дава право на президента да прецени

Конституцията дава право на президента да прецени каквото реши, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка възможността за налагане на вето върху Бюджет 2024 г

Нищо не бланираме. НЗОК няма да остане без бюджет.Въздържахме се в комисия, за да можем да питаме в зала за новите клиничите пътеки, нови болници, новите дейности, както и за обществените поръчки. На премиера Денков мога да му кажа, че управлеието на София бе такова през последните дни, че то застрашава общественото здраве. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС.

Виж още: Парламентът ще гледа в петък бюджета за 2024 г. ва НЗОК и ДОО

Всеки да си поеме отговорност за авантюрите, каза той на въпрос дали президентът има право да си наложи вето или не на бюджета.“Асен Василев в последната седмица направи много корекции на бюджета с нашите експерти и това е в правилната посока. Мисля, че бюджетът ще бъде подкрепен. В тази некоалиция имаме ясна уговорка – важните теми да се обсъждат и след това да се вкарват в зала. Има земи, които не могат да се използват за нищо, но плодородните земи, които са ни толкова важни – не могат да се разпродават“, отсече той.

Николай Денков: Неприемането на бюджета за здраве е опасно

Попитан дали от ГЕРБ смятат, че Денков не се справя като премиер, както казва Делян Пеевски, той заяви: Оставете тези момчета да се оправят.

Отговарям за ГЕРБ, другите партии отговарят за себе си. Чул съм от Пеевски, че те не искат министри в тази сглобка, каза той.

По думите му Парламентът трябва да прави закони.

Тази седмица и другата трябва да сме много монолитни, за да прием бюджета и за промените в Конституцията, заяви Борисов.

Той разкри, че е възложил на ГЕРБ да направят проект, ако заради атмосферни условия нямаме ток или вода – дружествата или да връщат пари или да бъдат санкционирани.

Падналите дървета в София и заледените тротоари са промяната в София. 20 см сняг не са апокалипсис. Не е трудно с резачката да минеш и после да се вдигнат дърветата, обясни лидерът на ГЕРБ.

На въпрос защо все още няма колационно споразумение и дали то се пише, Борисов заяви: пише се бавно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html