понеделник, 29 април 2024 г.

Парламентът ще гледа в петък бюджета за 2024 г. ва НЗОК и ДОО

Снимка: БГНЕС

Парламентът ще обсъди на първо четене в петък законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 г. и законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за догодина, решиха депутатите. В началото на заседанието на Народното събрание те приеха програмата за работа на законодателната институция за тази седмица.

Утре от 11:00 часа е предвиден парламентарен контрол, а в петък от 9:00 часа – блицконтрол, в който, според правилника на парламента, трябва да участват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

Днес депутатите ще обсъдят промени в постоянни комисии на Народното събрание. В дневния ред е и първото четене на изменения в Закона за филмовата индустрия, в Закона за закрила на детето, в Закона за отбраната и въоръжените сили и в Закона за висшето образование. Предвижда се парламентът да обсъди на второ четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация и в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.

В началото на пленарното заседание беше отхвърлено предложението на „Възраждане“ за включване в дневния ред на проекторешение за създаване на временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е оказван натиск от народни представители.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html