вторник, 7 май 2024 г.

Полицията извежда хората от палатковия лагер около МОЧА

Снимка: БГНЕС

Полицията извежда хората от палатковия лагер около МОЧА извън огражденията, съобщи БНР. По-рано през деня около монумента бяха издигнати метални заграждения.

От обединение „Левицата“ обявиха, че няма да преместят лагера си в защита на паметника. Един от първите изведени каза, че вече няма достъп до лагера и че в палатките са останали лични вещи на протестиращите:

„Щели да правят проверки сапьорски, за бомби. Ние ако сме искали да взривяваме каквото и да било, сякаш щяхме да чакаме да го заградят. Ние стоим на паметника не за да го взривяваме, а за да го пазим. Те искат да взривят паметника. Хората крещят: „Не съм нарушител, пусни ме“.

По този начин палатковият лагер остава „зазидан“ вътре. Ако това се правеше за безопасността на хората, нямаше да ги извеждат по този начин, с полиция. Това се прави заради опита на областната управа, която си е навила на пръста, че ще събори паметника, да изгони хората, да си изгради скелето и да започне с демонтажа на паметника, абсолютно против волята на хората“, смятат привържениците на вечното оставане на паметника на окупаторската войска в центъра на София.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html