вторник, 14 май 2024 г.

Бойко Борисов: Конституционната реформа ще е факт до края на годината

 Снимка: Архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Народното събрание: „Възнамеряваме конституционната реформа да е факт до Нова година. Дотогава трябва да е избран нов състав на Висшия съдебен съвет, както и нов главен прокурор, посочи още той.

„Правителството не е идеално и всички са наясно какви щети нанася на всяка от партиите, но във външнополитически план работи добре, а обществото се успокоява“, смята Борисов.

Решението за концесията на „Лукойл“ вече е взето, сега експертите, министърът на енергетиката и депутатите трябва да го извършат, спазвайки закона, заяви още той. По повод думите на президента, че пристанището „Росенец“ е отдадено по време на управленето на ГЕРБ коментира:

„Винаги съм твърдял е ролята на президента като институция е обединяваща, но той вече трудно прикрива разочарованието си, че има редовно правителство, хареса му две години и половина еднолично да управлява“.

Борисов разкритикува назначението на Ивайло Шотев от ПП-ДБ за заместник-министър на икономиката, защото имал роднини в „Държавна сигурност“.

„Вчера разбрах за едно назначение в Министерството на икономиката и една реставрация на децата на ДС. За Ивайло Шотев. Баща му ми е приятел, но когато работех в пожарната, беше шеф на ДКМС на МВР. Да, някои ще кажат, че децата не носят вината на родителите си, но прави впечатление“.

Борисов уточни, че това назначение не е съгласувано от ГЕРБ и е разбрал за него от медиите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html