неделя, 12 май 2024 г.

Мерве Диздар се бори за живота си

Заради ролята си в „За сухите треви“ тя беше наградена за най-добра актриса на фестивала в Кан

Мерве Диздар бе призната за най-добра актриса на тазгодишния фестивал в Кан за ролята си във филма „За сухите треви“ на режисьора Нури Билге Джейлан. Нейната героиня Нурай се бори за живота си в Анадола, преживявайки много трудности. Мерве е първата турска актриса с такова суперпрестижно отличие и всички се питат коя е тя.

Българската публика познава Диздар в ролята на Дамла от медицинската драма „Доктор Чудо“ (2020), който е един от най-гледаните сериали. Дебютът си на малкия екран прави в образа на Салиха в излъчваната и у нас поредица „Мечтатели“ (2010 – 2011). Талантливата актриса напоследък е често споменавана в медиите и социалните мрежи, благодарение на участието си в комедийни и драматични сериали, както и изяви на театралната сцена. 36-годишната Мерве Диздар е родена в Измир. Тя завършва департамента по актьорско майсторство в университета в Чанаккале, притежава магистратура от университета „Кадир Хас“. Театралната й кариера започва на сцената на театър „Семавер Кумпаня“. През 2021 г. Мерве сложи край на брака си със своя колега Гюрхан Алтундашар. Тогава тя категорично отрече грозните спекулации, че причината за развода им е изневяра и увери, че с Гюрхан са запазили приятелските си отношения. Двамата са взели решението за развода по взаимно съгласие, защото просто любовта си е отишла.

С бившия си мъж Гюрхан Алтундашар се разведоха през 2021 г.

Диздар и Алтундашар се венчаха през 2018-а, като връзката им започна на сета на комедийното предаване „Смях, смях шоу“, в което по това време се снимаха. Междувременно заедно с новината за развода на Мерве Диздар тогава дойде и тази за новата й изненадваща изява на телевизионния екран в Турция. Актрисата взе специално участие във финала на сезона на популярната психологическа драма „Червена стая“. Тогава Мерве гостува в хита с ролята си на Гюлбен в „Блокът на невинните“ или иначе казано – беше осъществен кросоувър между сериалите на продуцентската компания, стояща зад реализацията им.

Славата в никакъв случай не е променила начина й на живот и тя се различава от повечето турски звезди. Тя обаче започва да спазва повече дистанция от хората, защото не понася клюките и се възмущава от слуховете, които се носят за нея.

Мнозина сравняват Мерве Диздар с френската кинозвезда Марион Котиар – не само заради външната им прилика, но и заради сходното им отношение към известността.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html