неделя, 28 април 2024 г.

Министър Богданов: Ще подобрим работата в публичните предприятия

Подобряване на работата в публичните предприятия е една от основните мисии, която аз си поставих поемайки Министерство на икономиката и индустрията. Определено имаме области, в които можем да подобрим процесите и искаме да използваме най-добрите практики, така че България да се доближи възможно най-близо до своите стратегически партньори. Това обяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който откри първото заседание на проучвателната мисия в България към Комитета по корпоративно управление на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), информираха от пресцентъра на ведомството.

По време на заседанието министър Богданов подчерта, че членството на България в ОИСР е ключов приоритет. „Гарантирам, че ще имате пълната подкрепа от всички държавни институции, последователност в мерките, които ще се прилагат, за да се реализира членството на страната ни в организацията“, каза министър Богданов. Той увери, че нашата страна е предприела необходимите промени на ниво законодателни промени, правилници за прилагане на конкретните закони, така че да се работи в пълно съответствие с регламентите на ОИСР.

Министър Богданов изрази увереност, че през тази седмица ще се проведат конструктивни диалози, ще има ползотворно сътрудничество с ОИСР, за да се постигне целта на мисията.

Срещата е първата от поредица дискусии в периода от 12 до 15 юни, на които Министерството на икономиката и индустрията е домакин. Очаква се в срещите със Секретариата на ОИСР да участват представители от Министерството на външните работи, Министерството на финансите, Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, Сметната палата, Министерството на енергетиката, Национална комисия по корпоративно управление, БДЖ холдинг, КРИБ, БТПП, Асоциация „Прозрачност без граници“ и др

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html