неделя, 28 април 2024 г.

Помощ за пострадалите животни в Украйна изпраща наша фондация

Десетки хиляди са пострадалите животни след взривяването на язовира „Каховка“ на река Днепър.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Подкрепа за животните след наводненията в Украйна ще окаже „Четири лапи“, обявиха от представителството на фондацията в България, съобщи БТА. Помощта включва пет тона храна за кучета и котки, и вече пътува за Херсонска област. Организирано е и осигуряването на 30 клетки за спасяването и евакуацията на нуждаещите се животни в Николаевска област, както и спасителни съоръжения, които ще се използват за изваждане на животни от водата, посочват от „Четири лапи“.

Предвижда се и лечение на евакуираните животни в клиники. Екипите на фондацията за грижа на безстопанствени животни работят в различни градове в Украйна от 2012 г. насам. Общо над 33 хил. бездомни кучета и котки бяха успешно кастрирани и ваксинирани, а нуждаещите се получиха и допълнително медицинско лечение, посочват още от „Четири лапи“. От фондацията набират и дарения за мисията си в Украйна.

Наводненията в Херсонска област са вследствие на разрушаването от руснаците на стената на големия язовир „Каховка“ преди седмица. Пред Асошиейтед прес заместник генералният секретар на ООН по въпросите на хуманитарната помощ Мартин Грифитс предупреди, че хуманитарната обстановка в Украйна стана „много по-тежка“. По информация на ДПА от вчера продължава издирването на хора, изчезнали след разрушаването стената на язовира.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html