четвъртък, 2 май 2024 г.

Военният министър Тодор Тагарев: Превъоръжаването на Сухопътни войски е приоритет

„Превъоръжаването на Сухопътни войски е категоричният ми приоритет“. Това заяви каза пред БНР министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев.

„През годините бяха направени изключително много инвестиции, предимно във Военновъздушните сили (ВВС), имаме проект за строителство на два патрулни кораба, бяха направени някои инвестиции в специалните сили, но превъоръжаването на сухопътните войски изостава значително. Те са категорично основният ми приоритет“, каза той.

По думите на проф. Тагарев прегледът на Инвестиционната програма за отбраната няма да забави стартирането на някои от големите проекти.

„Ако е необходимо повече време, при евентуално решение за преработване на програмата, не мога да кажа, че това ще е така, мога да стартирам процедурите за големите проекти, без да чакам прегледа на Програмата. Необходима ни е стабилна финансова прогнозна рамка и в нея да планираме приоритетните проекти. Ако проектът за бойните машини за сухопътни войски е в напреднала фаза, както чувам, но не съм имал време още да го проверя, няма да го бавя и един ден“, каза още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html