20.7 C
София
петък, 2 юни 2023 г.

Алексей Петров с остра реакция срещу „цветановщината“ в МВР

Преподавателят в Пловдивския университет доц. Алексей Петров се включва в протест утре пред сградата на МВР-Пловдив. Причината – т.нар. „гол обиск“, при който млади хора бяха унижени в заведение в града.
Като дългогодишен висш кадър и ръководител в МВР Алексей Петров реагира остро на това своеволие. За съжаление, физкултурникът Цветан Цветанов напусна системата, но не и „цветановщината“, както уместно обяви Петров. Заради това Петров с горчивина обяви, че ще се включи в протест пред МВР-Пловдив, макар младите кадри в системата още да учат по неговите учебници по антитероризъм и сигурност.
Ено какво написа Алексей Петров на страницата си във Фейсбук:
Никога не ми е минавало през ума, че някой ден ще застана срещу сграда на МВР, символ на реда в България, в знак на протест. Оставих най-хубавите си професионални години там и съм особено чувствителен за авторитета на българския полицай.
Случаят в Пловдив, с така наречения “гол обиск” е сигнал за много сериозна тревога. Ще отида на протеста заради младите, чието достойнство беше поругано за пореден път, както със саморазправата пред Министерски съвет!
Мястото, където полицията съблече 400 души и ги унижи публично, не е непременно свърталище на наркомани и дилъри, а място за забавление и социални контакти на младите хора. На подобни места се веселят нашите деца, включително и такива на моите години. Aз самият съм посещавал такива места с мои колеги и гости от чужбина, и сме се радвали на СВОБОДАТА на младежите!
Трябва да пазим БЪДЕЩЕТО и вкъщи, и на улицата, и в Университета, и в дискотеките, а не да се жалим, че емигрира.
Разбира се, аз съм солидарен и с бизнеса, защото знам как той се гради дълги години и как може да бъде съсипан само за една нощ.
Вярвам, че редовите полицаи с отвращение са изпълнили тази заповед. Отвращението им най-вероятно е било по-силно, когато след акцията са имали съмнение, че са инструмент за мръсна поръчка. Познавам методите на работа отлично, защото още в младежките си години започнах като редови служител и съм се възмущавал на неадекватните разпореждания на началника. Но е имало случаи и когато неправомерните неадекватности сме ги подминавали.
Прочетох, че висш служител твърди, че акцията е по правилата и ЗМВР.
Г-н Началник, с изявлението си преминахте границата на нормалното. Намираме се в европейска България и няма закон, който да допуска унижението на граждани. С изказването си заслужихте да помислите дали да продължите?
Това е акция с дъх на ЦВЕТАНОВЩИНАТА и трябва да се разследва до корен, който да бъде изкоренен, под зоркия поглед на българските европейски граждани.
Ще се видим в петък в 11:30 ч. пред ОД на МВР в Пловдив.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html