събота, 20 април 2024 г.

Азерската компания „СОКАР“ с лиценз за търговия с природен газ в България

Снимка: ANTENI.INFO

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) издаде 10-годишна лицензия на „СОКАР Трейдинг Газ енд Пауър САРЛ“ за осъществяване на дейността „търговия с природен газ“, съобщиха от регулатора.

С приетото решение Комисията одобри бизнес план на дружеството за периода 2023 – 2027 г. и Правила за работа с потребители на енергийни услуги, които са приложение към издадената лицензия. Бизнес планът предвижда дружеството да извършва управление на физически и виртуален поток и обратен поток по два стратегически коридора – Германия-Източна Европа и Италия-България, покупка, съхранение и транспорт на природен газ.

Навлизането на българския пазар на природен газ на държавната фирма от Азербайджан е част от общото стратегическо бизнес развитие на компанията с цел разширяване на дейностите в страни от ЕС. Според дружеството десетгодишният срок на лицензията дава необходимата рамка за участие на всеки сегмент от пазара на едро, както и за изграждане и поддържане на дългосрочни и стратегически проекти.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html