вторник, 7 май 2024 г.

Нинова: Ако ни поканят на разговори за управление, ще се отзовем, но партията ще решава колективно

БСП в отбеляза Дена на труда в София, като десетки леви симпатизанти се събраха по традиция в Борисовата градина.

“Особено на днешния ден всички издигаме глас за това да има добри условия на труд, достойно заплащане и уважение към труда на работещите хора, защото всичко, което сме произвели, всяко благо, е резултат на човешки труд. Тези, които произвеждат тези блага, заслужават най-голямо уважение”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова и напомни, че България все още е страната с най-ниска заплата – минимална и средна, най-висока смъртност, най-много трудови злополуки, както и неравностойно заплащане между мъже и жени за един и същи труд.

“Ние като партия винаги сме защитавали трудовите хора, ще продължим и сега, особено в момент, в който трябва да разгледаме Бюджета за 2023 година”, каза още соцлидерката. Според нея в предложения Бюджет на служебното правителство не предвижда увеличение на МРЗ от 1 юли, и заяви, че БСП ще се бори именно за това.

Нинова коментира и разговорите между първите две политически сили.

“Виждам, че напредват. Направиха обща законодателна програма, това е добре, защото парламентът трябва да работи. Направиха и следващата крачка – да се направи обща управленска програма. Това вече е заявка за общо управление, макар че е смущаващо, че и първата и втората политическа сила отказват да се подкрепят за първи или за втори мандат”, смята тя.

Лидерът на БСП посочи, че която и политическа сила да ги покани на разговори, ще отидат, но за последващи действия ще направят вътрешно запитване в партията.

Нинова подчерта, че нито една партия не подкрепя бюджета, който е внесен от служебното правителство. “Ако се състави трайно управленско мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ, те вероятно ще си го прекроят по своя воля Ако не се състави, ни чака много труден период”, смята лидерът на БСП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html