вторник, 7 май 2024 г.

Съла Тюрколу свалена от екран заради насилие

Брюнетката и екранният й партньор от „Боровинков сироп“ не са гаджета

Безпрецедентно решение на Висшия съвет за радио и телевизия в Турция (RTÜK) по отношение на семейната сага „Боровинков сироп“. Регулаторът постанови успешната поредица да преустанови излъчването си за пет седмици заради сцени, показващи насилие над жени. Решението беше безрезултатно обжалвано от канал Show TV, в чийто ефир се излъчва сериалът. Междувременно граждани организираха и протест пред сградата на телевизията с настояване за окончателното прекратяване на поредицата с мотива, че тя уронва престижа на религиозните семейства.

Много популярни актьори, сред които и звездата на „Опасно изкушение“ Еда Едже, подкрепиха своите колеги от „Боровинков сироп“ и се обявиха против санкциите срещу продукцията. През последните седмици сериалът с участието на чаровната Съла Тюрколу постигна забележителни нива на телевизионен рейтинг, измествайки от челната позиция абсолютния фаворит на сезона „Рибарче“ с Афра Сарачолу и Мерт Рамазан Демир в главните роли.

Поредицата с атрактивно заглавие и оригинален сюжет проследява историята на Доа (Съла Тюрколу) и Фатих (Доукан Гюнгьор), които произхождат от семейства с коренно различен светоглед и социален статус, но решително се опитват да се преборят за своята любов. Преди дни 23-годишната Тюрколу отрече разпространяващите се в медийното пространство слухове, че с екранния й партньор са двойка и в реалността, уверявайки, че ги свързва единствено прекрасно приятелство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html