вторник, 7 май 2024 г.

Мустафа Карадайъ: Хората не искат една сила да управлява, партиите да седнат на масата на преговорите

Снимка: БГНЕС

Избирателите гласуват за различни политически сили, но са обединени отново в тезата, че нито една политическа формация не трябва да управлява самостоятелно. Посланието на народа е ясно – политиците да седнат на масата на преговорите и да започнат да си говорят. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от парламентарната трибуна по повод на първото тържествено заседание на новоизбраното Народно събрание.

„След поредните ненужни избори, днес отново сме поставени пред изпитание – избиратели, цялото общество, политици и всички институции. Очакваше се и нямаше никакви предпоставки да е друго, а днес е факт – изборният резултат произведе сходна структура като предходните четири парламента. Обществото е с почти същото недоверие към всички институции, объркано от неадекватното поведение на политическите субекти“, каза още Карадайъ.

Ние от ДПС приехме предсрочните избори като възможност за диалог с избирателите, за диалог между политическите партии, решаване на проблемите на хората и тези в страната“, заяви Карадайъ.

„По време на кампанията, а и сега, много политически субекти се занимават повече със собствените си проблеми, отколкото с проблемите на хората. Вместо да поставят ясно приоритетите и начина за постигане целите в интерес на обществото, те ангажират хората с безпочвена и несъстоятелна критика към опонентите си“, каза още той.

„Може ли да се направи така, че с това Народно събрание да се постигне стабилност в управлението и да заложим на европейското развитие на страната ни. Категорияно, да. За целта всички участници трбва да изразят готовност за диалог без да го превръщат в показност и несъдържателно говорене. Нека всеки очерате политиките и приоритетите си на масата за преговори“, допълни лидерът на ДПС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html