11.8 C
София
неделя, 2 април 2023 г.

Преизбраха Джани Инфантино за президент на ФИФА, той обеща купища пари

Джани Инфантино
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джани Инфантино беше преизбран за президент на ФИФА на 73-ия конгрес на футболната централа в Кигали (Руанда), като обеща рекордни приходи от 11 милиарда долара в следващите 4 години и призова да се играе повече футбол из целия свят.

„Невероятна чест и привилегия е да бъда преизбран, както и огромна отговорност. Обещавам да продължавам да служа на ФИФА и на футбола по света. На тези, коиот ме обичат и знам, че са много, и на тези, които ме мразят, искам да им кажа – обичам ви всичките“, заяви емоционално 52-годишният итало-швейцарец.

Инфантино потвърди рекордните приходи на централата за последните 4 години, но обеща, че те ще се вдигат сериозно заради увеличението на отборите на Световните първенства за мъже и жени, какно и създаването на Световно първенство с 32 клубни отбора.

„Приходите нараснаха до рекордните 7,5 милиарда долара съм 2022 година в период, който бе утежнен от КОВИД-19. Когато пристигнах, резервът на ФИФА беше около милиард, сега е почти 4 милиарда“, похвали се той.

Президентът заяви, че ФИФА ще продължи да следи системата на трансферите за да се „подобри прозрачността“.

„Трябва да подобрим правилата. Ще имаме дискусия, за да подобрим прозрачността на трансферните суми и заплатите“, каза още Инфантино

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html