петък, 26 април 2024 г.

Иван Гешев с подробности за намерения списък с имена на магистрати

Снимка: БГНЕС

При извършени следствени действия в имоти на обвиняеми, част от организирана престъпна група, е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи. Главният  прокурор даде брифинг , на който заяви: “Няма да позволя не само да се засягат интересите и сигурността на хората и народа, както и на магистрати и съдебни служители от организираната престъпност. Те да бъдат заплашвани и им се оказва натиск, още повече върху дами и майки”, каза Иван Гешев.

Той допълни, че от 3 г. твърди, че мафията, симбиозата между криминални авторитети, осъдени лица и издирвани от Интерпол заедно се борят срещу институциите, интересите на хората и държавата. И заключи, че това ще го покажат доказателставата по делото.

„Ръководството на СГП ще окаже пълно сътрудничество на магистрати, прокурори и следователи, които водят разследвания по всички дела и чувстват, че към тях е отправена заплаха, свързана със здравето им“, каза административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова.

Властите съобщиха, че досъдебното производство е започнато на 14-и септември 2022 г. след получен секретен доклад от служби за сигурност. То е образувано за организирана престъпна група, създадена с цел получаване на доходи от престъпна дейност – пране на пари и данъчни престъпления.

Обвиняеми са двама души. На единия е наложена мярка „подписка“, като той е напуснал страната. Вторият е задържан в ареста. Те са обвинени за държане на наркотици с цел разпространение, единият има обвинение за изнудване.

По време на презентацията на прокуратурата беше показан списък, на който пише „Вредители за уволнение“ – с имена на магистрати. Бяха представени и 20 аудиозаписа на разговори между петима души.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html