5.5 C
София
сряда, 22 март 2023 г.

Сагата продължава: Диана Димитрова ще съди Юлиан Вергов за клевета

Снимка: Архив

Диана Димитрова ще съди Юлиан Вергов за клевета. Това каза самата тя. Реакцията ѝ идва след официалната позиция на актьора във връзка с обвиненията спрямо него за физическо насилие, съобщава бТВ.

Юлиан Вергов изпрати официална позиция до медиите, в която заяви че никога не е удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от негова страна.

„Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала. Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесет годишното си дете. Повярвайте ми не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна“, категоричен е актьорът,.

Вчера Диана Димитрова публикува на профила си във Фейсбук постановлението на прокуратурата за отказ от образуването на досъдебно производство срещу Юлиан Вергов.

Софийската районна прокуратура посочва, че „макар и наличието на противоречиви данни за механизма на причиняване на тези наранявания, следва да се приеме, че все пак такива има“, но допълва, че срещу Вергов не може да бъде образувано производство за наранявания, причинени по „хулигански подбуди“. В мотивите за отказ от образуване на досъдебно производство се посочва, че „ако се приеме, че извършител на деянието е Юлиян Вергов, се налага правният извод, че действията му (т.е. по нанесените удари) спрямо Диана Димитрова осъществяват единствено и само правна квалификация на причинена лека телесна повреда. Съгласно чл. 161, ал. 1 НК това престъпление се преследва по реда на частното обвинение с тъжба на пострадалия до съда, поради което Прокуратурата на Република България не е компетентна да образува и води наказателното производство“.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html