16.5 C
София
неделя, 2 април 2023 г.

Две деца убиха 12-годишно момиче във Фройденберг

Снимка: БГНЕС

Две момичета на 12 и 13 години, признаха, че са намушкали и убили 12-годишна във Фройденберг, Германия, а старшият следовател заяви, че „няма думи“ по повод случилото се, предаде ДПА.

Заподозрените момичета и жертвата са се познавали, съобщиха полицията и прокуратурата днес в близкия град Кобленц. Те не дадоха никаква информация за мотива, тъй като децата не са навършили възраст за носене на наказателна отговорност.

Жертвата е била намушкана няколко пъти и е починала. Изчезналото 12-годишно момиче е било открито мъртво в неделя близо до велоалея. Вчера властите съобщиха, че детето е било жертва на престъпление.

Ученичката последно е видяна във Фройденберг в събота около 17:30 местно време, докато се прибирала вкъщи, след като била на гости при приятелка. Полицията и обучени кучета от противопожарната служба са започнали операция по издирване с хеликоптер и термокамера.

„Не разполагаме с оръжието, с което е извършено престъплението“, каза главният прокурор в Кобленц Марио Манвайлер. Полицаите вчера отново са претърсили района около местопрестъплението.

Двете момичета са били заподозрени от прокурорите, тъй като показанията им от първоначалния разпит са противоречели на показанията на други свидетели. По време на следващия разпит, извършен вчера в присъствието на охрана и психолози, те са разбрали за противоречията с останалите показания и са признали вината си.

„След повече от 40 години работа в сферата все още има събития, които могат да те оставят безмълвен“, каза заместник-началникът на полицията в Кобленц Юрген Сус.

Тъй като извършителките са все още деца, „няма наказателни санкции, които да бъдат наложени, тъй като законът го забранява“, каза Манвайлер.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html