10.8 C
София
понеделник, 27 март 2023 г.

Руският СЕМ блокира сайтовете на ФБР и ЦРУ

Руският медиен регулатор „Роскомнадзор“ е блокирал сайтовете на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ), на Федералното бюро за разследване (ФБР) и на редица други чуждестранни източници, предаде ТАСС.

Според „Роскомнадзор“ това е било направено за разпространяване на материали, съдържащи недостоверна обществено значима информация, както и за дискредитиране на въоръжение сили на Руската федерация.

„На основание на руския федерален закон „За информацията, информационните технологии и за защита на информацията“, „Роскомнадзор“ е ограничил достъпа до редица източници, принадлежащи на държавни структури на враждебни страни, за разпространяване на материали, насочени към дестабилизация на обществената и политическата обстановка в Русия“, се казва в съобщение на ведомството.

В частност, в тези източници са били идентифицирани материали, „съдържащи недостоверна обществено значима информация, както и такива, дискредитиращи въоръжените сили на Руската федерация“, добавя „Роскомнадзор“.

По-рано бе разпространена информация, че достъпът до сайтовете на ЦРУ и ФБР е бил ограничен на територията на Руската федерация.

Това стана известно от данни на сервизната служба на „Роскомнадзор“ за проверка на ограничаването на достъпа до сайтове или до отделни страници на сайтове в интернет.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html