петък, 17 май 2024 г.

Сърбия рани Португалия, Испания прати Швеция на бараж

Снимки: Sports.ru
Сърбия победи Португалия с 2:1 с гол в 90-ата минута на Александър Митрович, който класира западната ни съседка директно за световното първенство в Катар догодина. Ренато Санчес откри резултата още във втората минута, но в 33-ата Душан Тадич изравни.
При този резултат Португалия и Сърбия оставаха с равни точки, но „мореплавателите“ запазваха първата позиция в група А заради по-добрата си голова разлика. В самия край на срещата обаче влезлият като резерва на почивката Митрович донесе радост за комшиите. Деветката на сърбите бе оставен непокрит при центриране в наказателното поле, измъкна се от засадата и с удар с глава на задна греда успя да промуши топката зад Руи Патрисио. Звездата Кристиано Роналдо игра пълни 90 минути, но завърши без нито един точен удар към вратата на съперника. Това е едва второ домакинско поражение за португалците в 39 мача през последните 28 години в квалификационен цикъл на световно.
Сърбия завърши с 20 точки от осем мача. Португалия остана втора със 17 и ще трябва да играе бараж. В другия мач от последния кръг в групата Ейре победи Люксембург с 2:0 като гост, с което си спечели третата позиция в групата. На последното място в групата финишира Азербайджан със само една точка.
Повод за радост имаше и в щаба на Северна Македония. След първото участие на европейско първенство, сега тимът е на бараж за мондиал. Отборът срази Исландия с 3:1 и изпревари Румъния в битката за второто място след Германия.
Испания също ще играе в Катар след 1:0 в директен сблъсък с Швеция. Единственото попадение в срещата отбеляза появилият се като резерва през втората част Алваро Мората четири минути преди края на редовното време.
Източник: webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html