понеделник, 6 май 2024 г.

Христо Иванов: Имаме идентичност, не се притесняваме от други проекти

„Демократична България има много стабилна политическа идентичност, последователно поведение. Ние няма от какво да се притесняваме. Ако се появят други политически проекти, които работят в същата посока да разширяват периферията от избиратели, подкрепящи нашите каузи, това може да бъде само добра новина за нас“. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, съобщава БГНЕС.

Иванов коментира възможността в българското политическо пространство да се появи нов субект, в основата на който да застанат служебните министри на икономиката и финансите – Кирил Петков и Асен Василев, спечелили си широка популярност и обществено доверие през последните месеци.

„Ние виждаме в тяхно лице съмишленици, подкрепяли сме техните усилия досега и гледаме на това с очакване, независимо в какво качество те ще продължат оттук нататък. Имаме позитивно очакване заедно да намерим формулата да работим. Те трябва да обявяват как си представят оттук нататък тяхното участие в обществено-политическия живот, но ние сме с позитивни очаквания“, посочи Христо Иванов.

На въпроса има ли решение вече дали обединението ще издигне свой кандидат за президент или ще даде подкрепата си за някого в надпреварата, той отговори: „Ние сме коалиция с много органи и демокрация. Ще обявим решенията, има още малко време“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html