неделя, 28 април 2024 г.

Гласят Емил Костадинов за служебен министър на спорта?

 

Футболната легенда Емил Костадинов е гласен за спортен министър във второто за годината служебно правителство на президента Румен Радев, разкриха за anteni.bg хора от президентството. Нападателят от славното поколение на четвъртите в света, прославил се като екзекутора на петлите заради феноменалния гол на „Парк де Пренс“ на 17 ноември 1993 година, който класира България на световните финали в САЩ 1994 година, бил новия избор на президента.

Не е тайна, че Костадинов е един от най-верните хора от обкръжението на Боби Михайлов, който преди време бе детрониран като шеф на БФС по настояване на бившия премиер Бойко Борисов. Сега Михайлов се върна на бял кон във футболната централа, а срещу него и неговото обкръжение война на живот и смърт води друга легенда от по-близкото минало Димитър Бербатов. Според много независими наблюдатели, които припомнят, че майката на Бербатов бе функционерка в жени ГЕРБ, точно бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“ е човекът на ГЕРБ, докато Боби и компания вече са под крилото на президента.

Досегашният служебен министър на спорта Андрей Кузманов не се слави като човек с безупречен морал и добри практики. Особено скандален бе опитът му да се представи за бронзов медалист от европейското първенство по модерен петобой през 1985 година. Проверка в архивите на този спорт показва, че 61-годишният министър е обикновен митоман, защото европейски първенства по модерен петобой започват да се провеждат от 1987 година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html