сряда, 8 май 2024 г.

Меси срещу „Манчестър Сити“ в Шампионската лига

Жребият събра „Манчестър сити“ и ПСЖ в група А на Шампионската лига. Сблъсъкът ще противопостави новата звезда на парижани Лионел Меси срещу бившия му треньор от „Барселона“ Пеп Гуардиола. Двубоят ще бъде повторение на полуфинала от миналия сезон. Тогава „гражданите“ отстраниха френския тим, но загубиха във финала от „Челси“. За тима от Албиона пък може да заиграе големият съперник на Меси – Кристиано Роналдо. Според португалския журналист Гонсало Лопеш трансферът на CR7 в „Манчестър Сити“ е сигурен.

Иначе в група А на Шампионската лига попадна и РБ (Лайпциг), който беше 1/8-финалист през миналия сезон и завърши втори в Бундеслигата. Четвъртият тим е „Брюж“.
В група В се събраха „Атлетико“ (Мадрид), „Ливърпул“, „Порто“ и завръщащият се в турнира „Милан“. Сред другите интересни двойки след първите две урни се оформиха сблъсъци „Реал“ (Мадрид) – „Интер“, „Барселона“ – „Байерн“ (Мюнхен), „Челси“ – „Ювентус“.
„Малмьо“, който отстрани „Лудогорец“ в плейофите на турнира попадна в една група с европейския шампион „Челси“, „Ювентус“ и „Зенит“. Дебютантът „Шериф“ пък ще играе с „Реал“, „Интер“ и „Шахтьор“. Първият кръг в груповата фаза е на 14 и 15 септември.

Всички групи за сезон 2021/22
Група А: „Манчестър сити“, ПСЖ, РБ (Лайпциг), „Брюж“
Група B: „Атлетико“ (Мадрид), „Ливърпул“, „Порто“, „Милан“
Група C: „Спортинг“ (Лисабон), „Борусия“ (Дортмунд), „Аякс“, „Бешикташ“
Група D: „Интер“, „Реал“ (Мадрид), „Шахтьор“, „Шериф“
Група E: „Байерн“ (Мюнхен), „Барселона“, „Бенфика“, „Динамо“ (Киев)
Група F: „Виляреал“, „Манчестър юнайтед“, „Аталанта“, „Йънг Бойс“
Група G: „Лил“, „Севиля“, „Залцбург“, „Волфсбург“
Група H: „Челси“, „Ювентус“, „Зенит“, „Малмьо“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html