събота, 4 май 2024 г.

Лек жребий за Григор в Ню Йорк, Пиронкова започва с рускиня

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще срещне в първия кръг на US Open Сам Рифъс, който участва с „уайлд кард“. 22-годишният американец е №539 в световната ранглиста и няма никакъв опит на ниво ATP, още по-малко в Големия шлем.
Предвид представянето си в Синсинати, хасковлията не би трябвало да има проблеми с него. При евентуална победа за българина ще предстои мач с австралиеца Алексей Попирин или молдовеца Раду Албот, а в трети най-високо поставеният му евентуален съперник е Дан Еванс. Димитров се намира в осмината на Медведев, като на четвъртфинал може да се изправи срещу Каспър Рууд или Диего Шварцман.
Световният №1 Новак Джокович открива кампанията си срещу квалификант, като очаква Ян-Ленард Щруф или Талон Грийкспоор във втори кръг.

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова, която през 2020-а игра 1/4-финал в Ню Йорк ще се изправи на старта срещу Дария Касаткина. Това ще бъде втори двубой между двете, като в единствената им среща първата ни ракета даде само два гейма на опонентката си – 6:1, 6:1 в Синсинати през 2016-а. Сега обаче рускинята е фаворитка, тъй като се намира на 27-а позиция в света.
При победа българката ще играе срещу сребърната медалистка от Токио Маркета Вондроушова или квалификант. В трети кръг е възможен сблъсък с Елина Свитолина, а на осминафинал – със Симона Халеп. Лидер в четвъртината е Наоми Осака.
Последният за годината турнир от Големия шлем започва на 30 август.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html