сряда, 8 май 2024 г.

Расистки скандал на ЦСКА – „Пирин“

За расистки скандал по време на мача ЦСКА – „Пирин“ разкри треньорът на домакините Стойчо Младенов. „Червените“ спечелиха с 1:0. Голът вкара Жорди Кайседо, който след това изпусна дузпа, отсъдена след намесата на VAR.

В 41-ата минута „Пирин“ остана с човек по-малко. Именно тогава се разигра и екшънът на „Армията“. Станислав Манолев бе изгонен за втори жълт картон, след като удари в лицето Тибо Вион. На излизане от терена бившият футболист на „червените“ си размени реплики с Амос Юга. Стигна се до много сериозна разправия на терена, в която се намесиха повечето играчи на двата отбора, както и треньорите Стойчо Младенов и Уорън Фийни. След като най-накрая обстановката се поуспокои, Юга се оплака на съдията, че е бил обиждан. За какво точно става дума обясни Младенов след срещата.

„Крайно разочарован от Манолев. Понякога не трябва да се преминава границата. Говорим за расизъм. Нямаме маймуни на терена. Това е доста осъдително и много неприятно. Аз го споменавам, защото чух и видях какво става. Това е игра и спортсменството трябва да бъде на първо място. Решенията ги взима съдията. Всеки един отбор иска да побеждава и прави всичко възможно да побеждава. Не мога да кажа, че ми стана приятно, когато чувам такива думи по адрес на наш играч. Това е непристойно поведение, липса на култура и възпитание“, обясни Стойчо.

“Трябваше ни втори гол, за да успокоим всичко на терена. Изнервихме излишно и себе си, и играта. Най-радостен и щастлив съм, че и двете млади момчета се представиха на високо ниво. Едно отлично взаимодействие между Асен и Йомов, което, в крайна сметка, донесе победата. За съжаление загубихме един от най-добрите си футболисти – Мено Кох. Ще разчитаме на него чак след Нова година. До този момент се представяме достойно в Европа с изключение като гости на Пилзен. Оттук нататък мислим за мача в четвъртък. Ден година храни. Така го определям. Ако вкараме гол, вторият ще го вкара публиката. ЦСКА е способен на всичко с помощта на публиката. На Антов това не е последния мач. Запознат съм, но не мога да коментирам нищо. От тук нататък трябва да привличаме качество, което ни липсва”, допълни треньорът на „червените“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html