четвъртък, 2 май 2024 г.

Нахлуване и бой на „Ница“ – „Марсилия“, прекратиха мача

Средиземноморското дерби между „Ница“ и „Марсилия“ от третия кръг от Лига 1 беше прекратено заради нахлуване на фенове на домакините на терена на „Алианц Ривиера“.

Грозните сцени се разиграха в 75-ата минута при 1:0 за „Ница“. Димитри Пайе трябваше да изпълни корнер, когато беше уцелен с бутилка. Футболистът я хвърли обратно в трибуните, което предизвика нахлуването на публика и бой между футболистите и запалянковци. След намесата на полицията двата отбора се прибраха в съблекалнята. Първоначално съдията прекрати мача за 10 минути, но спирането се проточи повече от час.
Според френските медии Дмитри Пайе и Матео Гендузи са с наранявания от мелето, а президентът на „Олимпик“ (Марсилия) е влязъл в остро противоречие с бившия играч на „Ница“ – Хосе Кубос, във ВИП ложите.  Двама от играчите на „Ница“ пък заявиха, че са получили удари от охраната, наета от гостите.
​“Много неща се случиха тази вечер. Казах на хората от „Олимпик“ (Марсилия), че това е проблем на публичния ред, а не на футбола. Това е спорт, другото е обществен ред и трябва да продължим този мач в името на футбола“, заяви президентът на „Ница“ – Жан-Пиер Ривиер.
От Френския футболен съюз излязоха с официално становище, че мачът трябва да продължи. Отборът на „Ница“ дори излезе на терена и започна да загрява, но „Марсилия“ не се появи повторно на терена и напусна стадиона.
В крайна сметка, час и половина по-късно съдията на срещата нареди на играчите на „Ница“ да се подредят за корнер, какъвто трябваше да бъде изпълнен в 75-ата минута и прекрати срещата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html