сряда, 8 май 2024 г.

Любо Пенев: Колегата от Плоски да спре да мрънка и мяука

Бившият треньор на ЦСКА Любослав Пенев свика пресконференция, на която изложи своята гледна точка за уволнението си. Пред журналистите той нападна Стойчо Младенов, като го обвини в двуличие.

„Виждал съм Стойчо Младенов два пъти тук. С колегата от Плоски ние сме били съотборници в ЦСКА и сме деляли една съблекалня. Да, ние не сме добри приятели, по-скоро познати. Но според мен беше редно, когато и да е, да звънне и да ми каже, че преговаря с ЦСКА. Били сме колеги, играли сме рамо до рамо, печелили сме трофеи. За мен това не е мъжка постъпка, а на всичкото отгоре ме вижда тук и проявява страхотно лицемерие. Това е много гадна и долна постъпка от негова страна“, заяви бившият нападател.

„Тази смяна на треньора за мен не е изненада, аз имам доста информация, но не е това начинът. Един Стоян Колев, който в момента е треньор на вратарите, още преди два месеца се хвалил по Пловдив, че става треньор на ЦСКА. Не случайно Стойчо Младенов след Нова година каза, че е сигурен, че ще стане треньор на ЦСКА. Тази промяна е подготвяна от много време. Защо треньорът не дойде април или лятото, за да извади горещите картофи?“, добави Пенев.

„За изтеклото видео от тренировки: „Изтича видео, мен не ме притеснява. Няма такова нещо, че сме контузвали футболистите. Нямаме мускулна контузия. Всички футболисти, които коментираме – Варела (пукната кост), Евтимов (пукнати ребра), Маизку (от предишния шампионат продължава да се възстановява), Бисмарк никой не е знаел, че е опериран от херния, проблеми с адукторите, Амос Юга след удар от миналата година продължава да се възстановява, Живков с проблеми в колената, които идват от кръста. Бусато има проблеми от слабините, Кайседо идва от Копа Америка. Това са хора, които не успяха да направят пълноценна подготовка. В последния мач се видя, че всички са много добре подготвени. Първият мач от шампионата пък го спечелиха в последните 30 минути. Колегата от Плоски е редно да спре да мрънка, да се оплаква и да мяука. Ние сме оставили едно прекрасно наследство. Ако не може да се справи – това е друг въпрос. Има една приказка „Кой те дрънка, та звъниш?“. Ако е недоволен от отбора, защо го поема? Стой си вкъщи. Като не ти харесва, не го поемай. Не приемам и няма да толерирам твърдения от хора, които не разбират“, допълни футболист №1 на България за 1988 г.

„Ръководството да внимава със Стойчо Младенов, защото той обича да участва във всеки един трансфер. Дано имат тази информация ръководството, ако не – аз им я давам. Мен на поста ме покани Стойчо Стоилов с договор за година и 3 месеца и март догодина – оценка на моята работа. Пълна подкрепа и т.н. Казвам още веднъж – пожелавам успех на всички, които са част от ЦСКА. Повече няма какво да кажа или по-точно не искам да ви кажа повече.“, завърши Любо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html