сряда, 8 май 2024 г.

„Лестър“ измъкна Къмюнити Шийлд с дузпа

„Лестър“ спечели Къмюнити Шийлд, след като победи „Манчестър Сити“ с 1:0. Единственият гол в двубоя падна в 88-ата минута. Тогава Лестър получи правото да изпълни дузпа и нигерийският нападател Келечи Ихеаначо не сгреши от бялата точка.

Още в първите минути Манчестър Сити натисна и Илкай Гюндоган отправи опасен удар, като Каспер Шмайхел спаси. „Лисиците“ имаха възможности чрез Джейми Варди и Айозе Перес. В 45-ата минута Джейми Варди беше много близо до гола, но Зак Стефен спаси.

В 59-ата минута Рияд Марез изтърва най-чистото положение за Сити, а в следващите минути темпото на игра спадна. Купеният за 100 милиона лири от „Астън Вила“ английски национал Джак Грийлиш направи дебют за тима на Пеп Гуардиола, но и това не помогна. Той се появи в 68-ата минута.

В 88-ата минута съдията отсъди дузпа в полза на „Лестър“ след фал на Натан Аке. Келечи Ихеаначо не сгреши от бялата точка и беше точен за 1:0, за да донесе на тима първата Комюнити Шийлд от 50 години насам и общо втората в историята на клуба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html