сряда, 8 май 2024 г.

Официално: Меси приключи с „Барселона“!

Футболен клуб „Барселона“ официално обяви, че се разделя със суперзвездата Лионел Меси. 34-годишният капитан на тима няма да подпише нов договор и ще напусне клуба, за който изигра 520 мача и вкара 474 гола.

„Въпреки, че „Барселона“ и Меси постигнаха споразумение за нов контракт и имаха намерение да го парафират, това не може да се случи поради финансови причини“, гласи официалното становище на каталунците.

„В резултат, Меси няма да остане в клуба. Двете страни дълбоко съжаляват затова, че не успяха да осъществят намеренията си, а „Барселона“ изразява своята огромна благодарност към Лео. Нашият клуб желае всичко най-добро на футболиста, постигнал толкова много, пожелавайки му попътен вятър в професионален и личен план“, допълват от „Ноу Камп“.

Един от най-именитите играчи в историята ще напусне клуба, в който мина цялата му кариера и ще си търси късмета другаде. През миналия сезон спекулираше за същото нещо, но големият аржентинец реши да остане още 12 месеца в Испания. Тогава той бе подал официална молба за трансфер, която не бе уважена.

Сега връщане назад няма. Меси стана свободен агент в края на юни, когато договорът му изтече и той е отказал да го поднови, въпреки че се смяташе, че ще го направи. Лео е взел финалното си решение в сряда, а ден по-късно „Барса“ обяви, че двете страни се разделят. Клубът е във финансова криза и не може да си позволи да плаща големи заплати на своите футболисти, като се опитва да освободи голяма част от тях, за да олекнат разходите.

34-годишният Меси не бе сред тези играчи, тъй като е емблемата на клуба, но той е решил, че иска ново предизвикателство. В момента още няма ясни индикации къде ще продължи кариерата си Меси. През миналата година се говореше за трансфер в „Манчестър Сити“, но сега това не стои на дневен ред. Аржентинецът не веднъж е казвал, че иска да се върне да играе в родината си, но сякаш още е рано за това. Сега основен кандидат изглежда френския ПСЖ, който е единственият, който има финансовата възможност да покрие исканията на шесткратния носител на „Златната топка“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html