сряда, 8 май 2024 г.

ЦСКА сгази хървати на „Васил Левски“


ЦСКА изигра най-силния си мач от началото на сезона и сгази с 4:2 „Осиек“ в първа среща от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. „Червените“ тотално превъзхождаха съперника си през първото полувреме и нанизаха три гола. Те бяха дело на Брадли Мазику (30), Греъм Кери (38) и Жорди Кайседо (42). В 41-ата минута Миле Шкорич за кратко върна надеждите на хърватите.

Второто полувреме беше далеч по-спокойно, а в 74-ата минута Георги Йомов се разписа за 4:1. Крилото не фигурираше в плановете на Стойчо Младенов за стартовия състав. Йоан Баи обаче се контузи по време на загрявката и се наложи Йомов да заеме мястото му. В продължението „Осиек“ запази надежди за реванша, след като Михрет Топчачиг вкара след грешка на Густаво Бусато.

Реваншът е на 12 август. Ако ЦСКА продължи, ще играе с победителя между ТНС и „Виктория“ (Пилзен).

„Отлично изигран мач. Вкарахме четири, имахме положения за още за толкова. Лека по лека набираме скорост. Има обаче още много какво да се желае. Допуснахме два нелепи гола. От нищото. Изключително доволен и радостен съм, защото футболистите ми показват сериозен интелект. За десет дни успяха да свикнат с изискванията, които имам към тях. Първото полувреме беше впечатляващо, след 60-ата минута започнахме да отпадаме физически. Това една голяма победа за нас. Дава ни преднина за реванша. Надявам се с връщането на някои футболисти да сглобим боеспособен тим, за да се представим отлично и в реванша. Трябва да бъдем готови за цял мач. Наблегнахме на тактическата дисциплина преди мача. Нямаме време, а трябва да се развиваме. Да не забравя да благодаря на всички тези хора, които дойдоха днес. Те ще виждат този отбор как се развива”, каза Стойчо Младенов.

Легендата Христо Стоичков поздрави футболистите и техния треньор за гръмкия успех. „Страхотен ЦСКА! Великолепна победа! Браво, армейци! Браво, Стойчо! Уникални фенове! Стягайте се за битка! В Осиек ще е по-трудно! Аз съм с вас”, написа Стоичков в профила си във „Фейсбук”.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html