вторник, 7 май 2024 г.

Клоп след 1:1 с „Уест Бромич“: Няма да говорим за този мач след 20 години

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп не бе особено щастлив след равенството 1:1 с „Уест Бромич“. Наставникът се оправда, че не е очаквал съперникът да играе толкова прибрано, като дори заяви, че възпитаниците на Сам Алърдайс са били подредени в схема 6-4.

„Сами сме си виновни за този резултат, но не очаквах „Уест Бромич“ да играе по този начин. Те бяха в схема 6-4 или нещо подобно… През първото полувреме стояхме добре, но през втората част не бяхме на същото ниво. Те разчитаха на контраатаки, дадохме им прекалено много статични положения, така че сами сме си виновни“, заяви Клоп.

„Много е трудно да продължиш да бъдеш настоятелен, когато срещаш стена от 10 души. „Уест Бромич“ заслужава точката, защото ние не си затворихме срещата. Това бе труден мач, защото сега е натоварен период от годината. Всички очакваха повече от нас. Това няма да е мач, за който ще говорим след 20 години, но трябваше да го изиграем“, каза още германецът.

Подобно бе и настроението на мениджъра на „Тотнъм“ Жозе Моуриньо след равенството 1:1 с „Уулвърхамптън“. Тимът на португалеца водеше почти през целия мач, но изпусна успеха в края. Португалецът обвини играчите си, че им е липсвала амбиция и желание за повече голове, като заяви, че неговите инструкции не са били да бранят резултата, прибрани дълбоко в своята половина.

„Една точка срещу „Уулвс“ би бил нелош резултат в друг случай, защото те не са слаб опонент. Но да поведем в първата минута и да имаме още 89, за да вкараме още, няма как да не съм разочарован. Знам как се подготвихме за мача и какво съм казал на играчите, но не искам да казвам повече от това. Съперникът успя да ни притисне, но ние устояхме и контролирахме мача. Проблемът е, че ни липсваше амбиция и желание да потърсим още голове“, заяви Моуриньо.

„Не знам дали заслужавахме повече от точка. Случи ни се най-доброто възможно нещо – да поведем в първата минута. След това контролирахме мача, но получихме гол от корнер. Имахме 89 минути да потърсим втори гол, но не се възползвахме. Стана като в мача с „Ливърпул“. 90 минути успяхме да се справим с доста опасни футболисти, но накрая ни наказаха от статично положение. Не съм казвал да се приберем в защита. Играчите знаят какво исках от тях на полувремето. Ако те не могат да го направят, проблемът е в тях“, каза още специалистът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html