вторник, 7 май 2024 г.

Без Федерер на Australian Open

Дългоочакваното завръщане на Роджър Федерер на корта няма да се случи на Australian Open. Швейцарецът е взел решение да продължи възстановяването си и ще бъде отново на корта за официални мачове едва след австралийските турнири.

Новината бе потвърдена от неговия агент Тони Годсик в интервю пред АП.
„Роджър реши да не играе на Australian Open 2021. Той направи сериозен прогрес в последните няколко месеца със своето коляно и физическо състояние. Но след консултация със своя екип, той прецени, че най-доброто решение за него в дългосрочен план е да се завърне към състезателния тенис след Australian Open“, информира Годсик.

Така с оглед на очаквания календар фаворити за първи турнир на швейцареца изглеждат АТР 500 надпреварите в Дубай и Ротердам.

Само преди броени дни турнирният директор на Australian Open Крейг Тайли обяви, че има потвърждение от Федерер, че той ще пътува за Австралия и на място ще прецени, дали да участва в турнира. Появиха се и дори информации, че швейцарецът ще използва отборния турнир ATP Cup за проверка на състоянието, но изглежда решението в крайна сметка е друго.

През 2020-а Роджър игра единствено на Australian Open, където загуби от Новак Джокович на полуфиналите. Седмици по-късно 20-кратният шампион от Големия шлем обяви, че е претърпял операция на дясното коляно и ще бъде извън игра за няколко месеца. Впоследствие реши да се подложи и на втора операция на същото коляно и да не се завръща в игра преди края на сезона.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html