вторник, 7 май 2024 г.

Чесънът и ракията – лекарства срещу COVID-19

Общопрактикуващият лекар доктор Емил Енчев, излекувал през последните два месеца стотици доказани или със съмнение пациенти с COVID-19, даде своите съвети как да изкараме безопасно наближаващите празници. Той смята, че събиранията в домашна обстановка на не повече от десетина души, ще осигурят безопасна среда.

На трапезата през празниците задължително трябва да присъстват киселото зеле, чесъна, сурови зеленчуци и цитрусови плодове. Концентрираният алкохол, но в умерени количества, е сигурна превенция срещу заразата.

По време на 23-годишната си практика в село Раданово, доктор Енчев има наблюдения кои храни категорично борят респираторни инфекции.

Киселото зеле, в което има много витамин С. Смес от глава чесън с половин лимон на гладно, PH му е 15, той прави основа в организма, в която вирусите не могат да се размножават. Плодовете също – лимони, банани, портокали. Менюто трябва да е алкално, като то се създава със зеленчуци, по възможност сурови, посъветва доктор Енчев.

Алкохолът също помага, но само концентрат – ракия, уиски, водка. Неслучайно всички дезинфектанти са на основата на алкохол, защото той унищожава мембраната на вируса, добавя още докторът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html