понеделник, 6 май 2024 г.

Румен Радев воюва с правителството чрез „Българската Коледа“

Президентът Румен Радев, под чийто патронаж се провежда „Българската Коледа“, използва инициативата и децата, за да отправи нов удар срещу управляващите. Тази година благотворителното събитие, което се провежда за 18-и път, е с кауза „Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност“.

„Нашият ангажимент към децата на България може да се реализира само с усилията на цялото общество. Всяко дете трябва да получи необходимото най-добро лечение, независимо от възможностите на здравната система“, написа в профила си във Фейсбук Румен Радев.

Ударът върху здравната ни система идва по време на огромните усилия на правителството да се справи с големия брой болни и заразени от коронавируса и в момент, в който ще започне ваксинирането на медиците у нас.

Благотворителният спектакъл беше на път да остане без отразяване, след като националните „Нова“ и Би Ти Ви отказаха тази година да излъчват концерта от Народния театър „Иван Вазов“. Така единствено обществените БНТ и БНР по задължение ще излъчат концерта спектакъл, в който артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици ще се включат в инициативата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html