вторник, 7 май 2024 г.

Бойко Станкушев

Бойко Станкушев е завършил философия и социология в Софийския университет. От 1979 г. работи в Българската национална телевизия като репортер, редактор и отговорен редактор в предаванията „Новини“, „Светът в действие“, „Панорама“. Отразявал събития от Европа, Близкия и Далечен изток, САЩ, Япония и Австралия. От 1990 до 1992 г. е водещ на актуалното седмично предаване „Панорама“ и програмен директор на Първа и Втора програма на БНТ. През 1990 отговаря за телевизионното представяне на предизборната кампания на СДС в програмата на БНТ. Съучредител на независимата журналистическа организация „Форум Свободно слово“, на Българската медийна коалиция, основател и пръв председател на Телевизионен синдикат „Подкрепа“ в БНТ през 1989 г. Съучредител на Атлантическия клуб в България. През август 2010 г. е избран от СЕМза член на УС на БНТ. През 2015 – 2017 година е член на политическия кабинет на министъра на отбраната и директор на Дирекция „Връзки с обществеността“. През 2017 година участва в създаването на Атлантическия съвет в Република България. От януари 2018 година работи в Българското национално радио, а от март 2019 година е директор на Антикорупционния фонд.

1. Кои са трите събития на 2020 година?

– Гражданските протести срещу режима на Борисов;
– Акцията на Христо Иванов на сараите в Росенец,
– Позицията на Държавния департамент на САЩ по „Турски поток“ и АЕЦ „Белене“ като проруски проекти.

2. Кои са трите личности на отиващата си година?

– Доблестните български лекари, сестри и друг медицински персонал са достойните личности на годината. Други няма.

3. Кои са трите най-големи обществени провала?

– Провал на правителството в борбата с коронавируса, поради непрекъснато променящите се разпоредби и от страна на министъра, и от т.нар. щаб.
– Провал на парламента, който се е превърнал в придатък на политиката на Борисов, поради което е институцията с най-ниско доверие.
– Провал на президента Радев, който поради най-високия си индивидуален рейтинг имаше шанс наистина да се превърне в обединител на нацията, но поради идеологически и геополитически зависимости не го стори.

4. Кои са трите най-големи лъжи, които чухте?

– Всичко, което Борисов твърди за аудиозаписите с неговия глас, както и опитите му да докаже, че не знае кой и кога го е снимал в неговата спалня.
– Всичко, което прокуратурата твърди, че не може да разкрие около гореспоменатите скандални казуси с Борисов.
– Всичко, което прокуратурата твърди около казусите „Осемте джуджета“, както и относно прикриването на силовашката организация „Делта гард“.

5. Кои са трите най-запомнящи се победи през последните 365 дена?

– Има само една заслужаваща вниманието победа – дейността на българските лекари и други здравни работници, които въпреки създадения от изпълнителната власт хаос спасиха хиляди хора. Големи личности и значими победи считам, че няма. Освен лекарите и здравните работници, защото без тях труповете щяха да са в пъти повече.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html