понеделник, 6 май 2024 г.

Автомобил прегази шестима протестиращи в Ню Йорк

Инцидентът е станал на кръстовището на Трето авеню и Източна 39-а улица в петък следобед. По това време се e провеждала демонстрация в защита на гладуващите затворници в затвора в Ню Джърси.

Инцидентът е станал след 16:00 часа местно време в района на Манхатън. Колата се е врязала в тълпа от протестиращи. Шофьорът е задържан, разпитван е.

Според информация, подадена от полицията, са участвали около 40-50 души. Ранени са 6 човека, като животът им не е в опасност.

Говорител на местните охранителни власти заяви, че е „твърде рано да се каже“ дали шофьорът е действал умишлено, или става дума за пътнотранспортно произшествие.

ABC News съобщи, че колата е била шофирана от две жени. Очевидец разказа: „Чух хора да крещят … Погледнах зад себе си и видях как колата се врязва в тълпата“. Друг интервюиран добави, че е видял „тела, които летят“ във въздуха, а други са тичали към тротоарите в опит да избегнат среща с автомобила: – „Поглеждам нагоре, колата се движи с превишена скорост, хората бягаха на всички посоки“. Според очевидци не става дума за инцидент, а за „абсолютно умишлени действия“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html