вторник, 7 май 2024 г.

ДПС преизбира Мустафа Карадайъ онлайн

В крак с тревожното време, предизвикано от пандемията от коронавирус, ДПС ще проведе първата по рода си у нас мащабна онлайн политическа проява. Партията провежда днес десетата си Национална отчетно-изборна конференция, на която Ахмед Доган е спуснал директива до всички делегати да бъде преизбран за председател Мустафа Карадайъ. Сокола, който е почетен председател и лидер на формацията, също щял да произнесе онлайн слово до делегатите. Така Карадайъ ще започне реално втория си мандат от утре.
Тази година Движението отбелязва 30 години от учредяването си и по този случай са поканени твърде любопитни официални гости на онлайн събитието. Сред тях са куп турски политици, начело с президента Реджеп Тайип Ердоган, който е и председател на Партията на справедливостта и развитието – АК парти (AK parti), Кемал Кълъчдароглу – председател на Народнорепубликанската партия (CHP), Девлет Бахчели – председател на Партията на националистическото действие (MHP), Мерал Акшенер – председател на Партията на доброто (IYI parti), посланиците на всички държави, членки на ЕС, НАТО, дипломатите на държавите – постоянни представители в Съвета за сигурност на ООН, посланиците на балканските държави.
Тежката артилерия сред официалните гости са лидерите на европейските и световните либерали – Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, Ханс ван Баален, президент на АЛДЕ партия, Роман Якич, президент на Либералната мрежа на Югоизточна Европа (LIBSEEN), Рик Дамс, президент на ПАСЕ, член на Сената на Кралство Белгия, Жак Мер, председател на АЛДЕ групата в ПАСЕ, член на Националния парламент на Република Франция, Шон Окърнийн, главен секретар на групата „Обнови Европа“ в Комитета на регионите, сър Греъм Уотсън, президент на АЛДЕ партия (2011-2015), председател на АЛДЕ групата в ЕП (2002-2009).
В организацията на мащабната онлайн проява са ангажирани десетки активисти от всички областни и общински центрове в страната, а конференцията щяла да протече под мотото “Свобода, единство, заедност”.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html