вторник, 7 май 2024 г.

Джошуа: Ще спечели този, който остане прав последен

На 39 години Кубрат Пулев е уверен, че сега е точното време да стане световен шампион. Два дни преди мача си с Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория българският боксьор демонстрира самочувствие.

На последната пресконференция Пулев и Джошуа застанаха за пръв път очи в очи, а на ринга ще се качат в събота.

„Готов съм да се бия, защото много дълго време чакам за тази битка. През 2017 г. имах лек проблем и се отказах от срещата, но знаех, че някой ден отново ще ми се отвори шанс. Мисля, че в събота вечер ще взема победата“, каза Пулев.
Българинът е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), но в мача ще бъдат заложени и другите титли на Джошуа –

Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

„Мисля, че сега е точното време да се изправя с Джошуа. Радвам се, че този мач ще се проведе в трудната ситуация. Няма да ставам по-млад, но съм готов да го победя, вярвам, че ще го направя и знам, че притежавам всичко необходимо за победа“, добави Пулев.

Проморътът на Пулев Боб Аръм изрази увереност, че неговият боксьор ще се справи с Джошуа. „Той се намира във формата на живота си и съм убеден, че той ще изпълни целта си“.

Същото каза и Ибън Касън, който работи с Пулев. Братът на бившия световен шампион Хасим Рахман е един от треньорите на българския боксьор. „Кубрат е в добра форма, той е направил добър лагер в България. Знаем какво трябва да направим в предстоящия мач, за да може Кубрат да се възползва от шанса, който му се открива“.

От своя страна Джошуа определи подготовката си като много добра. Британецът си върна световните титли преди година в мача-реванш с Анди Руис. Джошуа има 23 победи и една загуба.

„Единственият начин да бъдеш успешен в бокса е да приемаш такива големи предизвикателства и да преминаваш през тях. Винаги съм искал да се бия и да бъдат на високо ниво, затова съм развълнуван“, коментира Джошуа.

Според световния шампион победител в двубоя ще бъдат този, който остане прав последен.

„Ясно е, че и двамата ще получим силни удари, затова ще спечели този, който остане на краката си. Готов съм, не искам да го подценявам. Познавам Пулев отдавна и знам какво ме очаква“, предпазлив е британецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html