вторник, 7 май 2024 г.

Акрапович надъхва ЦСКА с клипове на Стоичков

Наставникът на ЦСКА Бруно Акрапович разкри как ще надъха футболистите си преди предстоящи мач с „Рома“ от Лига Европа. „Червените“ имат две точки в груповата фаза, но все още нямат отбелязан гол.

„Не е удобно за играчите. Мислих как да променим тези неща и как да свалим напрежението от тях. Затова направих специално видео, което ще им пусна по-късно.

Видеото е с легенди на клуба, като Христо Стоичков, за да видят как е играл той и как е вкарвал”, сподели специалистът.

„В първия мач с „Рома“ момчетата показаха добра игра. Очакваме в предстоящия също да покажем качествата си, да сме агресивни и да се опитаме да играем футбол“, каза още Акрапович преди утрешното домакинството на италианския „Рома“.

Босненският специалист иска „червените“ да отбележат гол и да играят добър футбол срещу „вълците“.

„Моето голямо желание е да вкараме попадение. На няколко позиции имаме повече играчи. Момчетата изиграха много мачове и някои имат нужда от почивка. Доволен съм от всичко, което се случва и работим, но ще променим някои неща, за да вкараме малко свежест в отбора. Ще видим утре кой как се чувства“, допълни треньорът.

„Както всеки мач, надявам се да спечелим. Излизаме с пълни сили“, посочи пък капитанът на ЦСКА Валентин Антов. „Рома“ е много голям отбор. Успяхме да вземем точка в първия мач, ще опитаме да го повторим и сега. Защо не и да вземем нещо повече?“, допълни защитникът.

Италианците вече си осигуриха участие на 1/8-финалите в Лига Европа, но независимо от това ще търси успеха срещу ЦСКА в мача между двата тима в четвъртък от 19:55 часа.

Това увери наставникът на тима Пауло Фонсека при потеглянето на „вълците“ към София.

Целта му е отборът да трупа увереност заради задаващите се битки на пряка елиминация.

„Нещата все още не са приключили. Вярно е, че сме начело, но искаме да спечелим и следващия двубой. След груповата фаза ни очакват много силни съперници, ще бъде като мини Шампионска лига. Да видим какво ще се случи“, заяви треньорът пред Sky Sports.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html