петък, 3 май 2024 г.

„Берое“ хлъзна „Левски“ под дъжда в Стара Загора

„Берое“ победи „Левски“ с 2:1 в отложен мач от 14-ия кръг в Първа лига и влезе в първата шестица в класирането. Тимът от Стара Загора надви „сините“ за втори път през този сезон и за трети пореден. Двата гола за победителите отбеляза Алиун Фал, който беше точен в 26-ата и 63-ата минута.

За „Левски“ точен беше Паулиньо в 38-ата минута.

В началните минути на второто полувреме Илиас Хасани получи центриране и вкара с ръка топката във вратата на Ники Михайлов. Играчите на „сините“ протестираха, но попадението първоначално бе признато. Последва консултация между съдиите и в крайна сметка голът бе отменен.

Столичани записаха осма загуба в 14 двубоя в първенството и остават на 11-о място с едва 14 точки.

„Постигнахме победата с характер, желание и воля. Този цикъл от мачове ни хвана в най-неподходящия момент. Ще изиграем всички мачове без подготовка и сили. За нас най-важното днес беше да спечелим мача с цената на грозна игра, ако трябва. Някои от футболистите, които пуснах на смята, трябваше да ги сменям след 15 минути, защото не можеха да ходят. В момента нямаме сили да ходим. Проблемът е, че не сме подготвени. Смятам, че не заслужавахме да загубим от ЦСКА 1948. През 2-3 дни играем мачове и нямаме време да се подготвим. Сменихме Кукула, който беше свършил горивото много отдавна. Търпяхме го, защото нямаме втори нападател. Мисля, че в защита се справихме, но в атака не беше много успешно нашето поведение“, коментира след срещата треньорът на „Берое“ Димитър Димитров-Херо.

„Берое беше по-малко безобразният отбор. Допуснахме две грешки, които бяха наказани. Имахме положения да поведем. Не бяхме концентрирани. Във футболът е така. Те с два удара вкараха два гола. Индивидуални грешки ни попречиха. Няма много да се философства. Много сложно ставаше в наказателното поле, както нашето, така и тяхното. Трябва много работа“, заяви Стоянович.

„Физически Паулиньо не е на идеално ниво. Ще видим какво ще става. Валери Божинов е в процес на тренировка. Той работи добре. Трябва му повече бързина. Нямам време да се променя нещо. Нуждаем се от точки, за да избегнем опасната зона“, допълни още треньорът на „Левски“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html