петък, 3 май 2024 г.

Луда ревност, побои и заплахи преди тройното убийство във Варна

Жестока ревност и заплахи преди тройното убийство? Приятелка на една от жертвите проговори

Нови разкрития за ужасяващото тройно убийство центъра на Варна хвърлят светлина върху трагедията. Според приятелката на една от жертвите от апартамента на ужасите причина за жестокото престъпление е ревност, съобщава БНТ. Апартаментът бил нает от български гражданин. При него често идвали приятелите му – чужденци. През последните дни там живеело и момичето – обект на ревност. То се криело от бившия си приятел, за когото, по неофициална информация, се предполага, че е извършител на престъплението. „Живее два блока по-надолу. Беше й гадже… тя го остави. Буквално я заплашваше, че ще я убие… беше луд. Записи имам от крещенето му, какви скандали е имало. Идва да я търси, да я бие, да я дърпа“, каза приятелката на единия от убитите мъже.

Малко преди стрелбата в апартамента е имало четирима души – двама мъже и две жени. Когато стрелецът влиза в жилището, едното от момичетата успява да избяга. Съседи заявиха, че са чули няколко изстрела и са подали сигнал на телефон 112. Те обясниха, че в апартамента често са ставали шумни партита и се е налагало да търсят съдействие от полицията.

От Варненската окръжна прокуратура заявиха, че самоличността на убитите е установена. Те са двама мъже на 40 и 41-на години и на 23-годишна жена. По непотвърдена информация, младата жена се казва Диляна, а българинът – Димитър. Двамата са имали връзка преди известно време, но са се разделили. Шведският гражданин бил новото й гадже.

Единият от убитите е от Варна и е известен на полицията – българският гражданин, криминално проявен, за хулиганство през 2004-та година. Разследването продължава. Предстои да бъдат направени съдебномедицинска и балистична експертиза.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html