понеделник, 6 май 2024 г.

Представиха на Бойко Борисов Националния план за ваксиниране

Премиерът Бойко Борисов получи Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 по време на работно съвещание, на което присъстваха министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов и Главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев. Планът предстои да бъде одобрен на заседанието на Министерския съвет на 4 декември, като на него ще бъде утвърден и съставът на Националния ваксинационен щаб.

Здравният министър информира още, че продължава работата по осигуряването на хладилници, в които да се складират първите доставки ваксини, налагащи съхранение при ниски температури.

Председателят на Националния ваксинационен щаб професор Красимир Гигов увери премиера, че планът реално е готов към момента и страната ни има готовност да посрещне още утре ваксините.

Определени са и групите, с които ще започне ваксинацията – първи са лекарите, сестрите, санитарите, служители на МВР, които също са на първа линия, следват ги хората над 70-годишна възраст.

Премиерът Борисов отбеляза, че в момента, в който дойде първата ваксина, държавата ще е готова на всеки българин, който поиска, да му бъде поставена доброволно и напълно безплатно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html