петък, 17 май 2024 г.

Серина се отказа, Цвети е в третия кръг на „Ролан Гарос“ (обновено)

23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс прекрати участието си на „Ролан Гарос“, съобщиха от пресслужбата на турнира. Това означава, че Цветана Пиронкова продължава в третия кръг без игра.

Българката и американката трябваше да играят днес във втория мач от програмата на централния корт „Филип Шатрие“. Буквално в последния момент американката се отказа заради проблем с ахилеса.

„Сутринта направих кратка тренировка и почувствах болка. Веднага се консултирах с треньора ми. Решихме, че е по-добре да не рискувам и да се откажа от турнира. Можех и да опитам да играя, но не исках да рискувам. Когато съм на корта трябва да съм на 100% готова, даже и на повече. А днес не бях“, коментира Серина Уилямс на извънредна пресконференция във френската столица.

„Обичам да играя в Париж, знаете, че обожавам клея. Да бъда отново тук ми достави голяма радост и затова наистина положих усилия и направих всичко възможно, за да се възстановя. Започнах да чувствам болки в ахилесовото сухожилие след първия кръг (б.р. – Серина победи сънародничката си Кристи Ан със 7:6, 6:0) и засега има известно подобрение, но не съм напълно възстановена“, каза Уилямс, която има три титла тук – 2002, 2013 и 2015 г.

В третия кръг Пиронкова ще срещне Барбора Крейчикова. Чехкинята, която има далеч по-солидна кариера на двойки, надигра в изцяло чешки дуел Барбора Стрицова с 6:4, 3:6, 6:3.

През януари 24-годишната тенисистка от Бърно спечели титлата на смесени двойки на Откритото първенство на Австралия заедно с Никола Мектич. През 2018-а Крейчикова спечели на двойки със Катерина Синякова на „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“.

До момента Цветана и Барбора не са се срещали в официален двубой. Чехкинята е на 24 години и няма спечелена титла в Тура. В момента е №114 в ранглистата, където върховото й постижение е №112.

Двубоят им ще се изиграе в петък, а победителката ще се класира за 1/8-финалите.

Другата добра новина за Цвети е отпадането и на бившата №1 в света Виктория Азаренка. Финалистката от US Open си стегна багажа, след като загуби с 2:6, 2:6 във втория кръг от заемащата 161-о място в ранглистата Анна Каролина Шмиедлова.

Двукратната шампионка на Australian Open беше потенциална съперничка на Пиронкова на 1/8-финалите. Словачката пък ще играе в третия кръг с аржентинската квалификантка Надя Подорска (№131 в света), която елиминира от турнира поставената под №23 представителка на Казахстан Юлия Путинцева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html