неделя, 5 май 2024 г.

Учениците не носят маски и се тълпят, но на никого не му пука

Учениците да носят маски навсякъде в училище, да не се събират на големи групи, да спазват дистанция помежду си. Това са най-важните мерки, които държавата наложи, за да се бори с разпространението на коронавируса сред децата.

На хартия звучат добре, но на практика са пълен провал. Ако минете или влезете в което и да било училище, ще видите масово деца без маски, на големи групи и на разстояние едно от друго от около 2 сантиметра.

Маски имат всъщност – на челата, на вратовете, на ръцете, в шепите, в чантите, но не и върху устата и носа. Но те са деца, какво да очакваме от тях? Повечето учители стоят безразлични. Директорите сякаш са попаднали случайно на поста си.

МОН, МЗ, НОЩ, ДЕН, ПРИВЕЧЕР, СЛЕДОБЕД и всички останали безумни и безполезни институции също изглежда да не налагат особен контрол.

Истински късметлии сме, че заради разни неведоми причини COVID-19 ни пощади и не ни удари толкова силно. Че с такива институции и отговорни граждани щяхме да се доведем до здравна катастрофа.

Но не бързайте, зимата тепърва идва. Но акълът ни нещо се бави. Макар че нали знаете поговорката – „Акъл и… (сещате се) не дойдат ли навреме – не ги и чакай“.

Калоян Константинов

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html