четвъртък, 16 май 2024 г.

Григор: Трябват ми още малко тренировки (ВИДЕО)

Григор Димитров сподели, че му е нужно още малко, за да си върне формата, в която се намираше преди заразата с коронавируса. След като надигра Грегоар Барер в първия кръг на „Ролан Гарос“, българинът сподели пред камерите на БНТ, че условията са били трудни, но е щастлив от успеха.

„Гледах да събера колкото мога повече енергия, мачът започна късно и трябваше да се нагодя към условията. Това е най-важно в момента. Кортът е бавен, топките са тежки, имах проблеми и с ракетата. Надявам се вдруги ден да съм по-добре с тези неща. Всяка точка е важна, всяка топка е важна“, сподели първата ни ракета, който в хода на мача скъса кордажа на 4 ракети.

„Не е лесно, когато нямаш подкрепата на феновете, но винаги я усещам, когато чувам български гласове. Това със сигурност ми помогна. Продължаваме напред“, каза Димитров под възгласите на няколко български привърженици по трибуните, които го поздравиха.

Той сподели, че в момента е в добро здраве, след като преболедува COVID-19 преди няколко месеца.

„В тези месеци правилната нагласа и позитивизмът бяха едни от най-важните неща. Не очаквах да се чувствам по този начин, но всеки е различен и ми трябва още малко, за да вляза във формата, в която бях преди това. Трябват ми още малко тренировки. В последните седмици на годината трябва да дам всичко от себе си. И като сложа една черта накрая, да видя какви са целите за другата година“, каза хасковлията.

В същото време стана ясно, че Димитров ще участва в още един турнир до края на годината. В календара му влиза надпреварата във Виена, която тази година ще се проведе между 26 октомври и 1 ноември.

Турнирът в австрийската столица е от категория 500, а наградният фонд е малко над 1,5 милиона евро. Световният №20 ще играе там за трети път в кариерата си, но досега не е прескачал втори кръг.

Освен него участие във Виена са заявили миналогодишният шампион Доминик Тийм, Карен Хачанов, Матео Беретини, Диего Шварцман, Гаел Монфис и други.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html