петък, 17 май 2024 г.

„Тотнъм“ отстрани „Челси“, Моуриньо вади Дайър от тоалетната

Комичен инцидент беляза напеченото лондонско дерби между „Тотнъм“ и „Челси“ за Купата на Лигата, завършило с победа на „шпорите“ след изпълнение на дузпи.

Редовното време завърши 1:1 след дебютен гол на Тимо Вернер за гостите и изравнително попадение на Ерик Ламела в края. Домакините вкараха при всички удари от бялата точка, докато при последното изпълнение за „сините“ младата им надежда Мейсън Маунт не уцели гредата.

Най-интересният момент в мача обаче настъпи около четвърт час преди края. В 76-ата минута мениджърът на домакините Жозе Моуриньо бесен се отправи към съблекалните. Оказа се, че причината е една от звездите на тима – Ерик Дайър, който самоволно напусна терена, за да отиде до тоалетна заради болки в корема. Малко след това защитникът се върна в игра, а наставникът – на пейката.

Това не бе първото избухване на Специалния по време на мача. След гола на Вернер той се заяде с Франк Лампард: „Франк, хубаво ти е да стоиш край тъчлинията, когато водиш в резултата. Но когато губиш с 0:3 бягаш“. Специалния визираше разменените реплики между Лампард и мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп през миналия сезон.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html