вторник, 14 май 2024 г.

Харизанов: Борисов няма да е премиер след изборите

Георги Харизанов. Снимка: Клуб З

„Има ли ГЕРБ без Борисов е въпрос, който следващите години няма да намери отговор, защото това, което премиерът даде като заявка, е, че няма да е министър-председател и ще се занимава с партията, той и до ден днешен се занимава с партията и няма промяна в това отношение“, каза пред БНР Георги Харизанов, член на Института за дясна политика и ГЕРБ.

„Дали има ГЕРБ без Борисов, със сигурност ще има ГЕРБ без Борисов някой ден, когато Борисов престане да се занимава с политика и нивото със сигурност няма да е сравнимо с това, което имаме като републиканци (бел.ред. визира се новоучредената партия на Цветан Цветанов – „Републиканци за България“), въпреки че няма база за сравнение между нивото в ГЕРБ и в Републиканците…

След изборите Борисов си отива като министър-председател, че ще се занимава само с партията, той го каза още в началото на този мандат. Заявката беше потвърдена и това лято. Това би било интересна конструкция…“, поясни още Харизанов.

„Това че Борисов не желае да се конфронтира с протестиращите , е ясно на всички, това, че ако излезе да говори с тях, ще има конфронтация на всяка цена – също е ясно на всички, в крайна сметка пълно право е на министър-председателя и на неговия екип е да избират форма на публичност, която да не води до пряка конфронтация с някаква група граждани.

„Антени“ припомня, че Харизанов зае голяма част от функциите на Цветан Цветанов след напускането на втория в ГЕРБ. Харизанов е спорна фигура в партията, като е недолюбван от много хора в нея.

Той е е член на партията от 2007 година, част е от т.нар. Институт за дясна политика, който претендира да е мозъчен тръст на ГЕРБ, и е шеф на телевизия „Европа“, където служителите се оплакват, че не им плащат заплатите.

Анализаторът се изживявал като новия кадровик на ГЕРБ, твърдят редовите членове на партията. Налагал нови и млади лица, които били повече кариеристи, отколкото хора от структурите. След месец принудителна карантина от публичност Харизанов отново тръгна да се изявява по телевизиите, с което раздразнил структурите на ГЕРБ в разгара на новия политически сезон. Активистите на управляващата партия негодуват и от криминалното минало на Харизанов, което му пречело да заеме длъжност във властта, но вместо това се опитвал да го направи чрез свои протежета.

Той е бивш шеф на „Напоителни системи“, осъждан е за изнудване през 2005 г., а през 2012 г. бе подсъдим за заплаха за убийство и обвиняем по друго дело за кражба на 50 хил. долара. Харизанов дори няма висше образование.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html