четвъртък, 16 май 2024 г.

ДПС иска експертен кабинет, Борисов: Най-много това устройва ГЕРБ

Депутатът от ДПС Хамид Хамид повтори тезата на ДПС от откриването на есенната сесия за оставките на президента и министър-председателя и съставянето на експертен кабинет.

Според ДПС след оставките на Радев и Борисов трябва да последва обединение на всички политически сили и определяне на няколко приоритета – един от тях е провеждането на честни избори.

Ако президентът Румен Радев се оттегли, функциите му ще поеме вицепрезидентът Илияна Йотова, защото така е по конституция. Според Хамид Хамид не е важна персоната, а „да бъде наистина държавен глава, не постоянно да напада, да търси конфронтация, да настройва едни граждани срещу други”.

Според ДПС при оставки и от двете страни експертният антикризисен кабинет, който ще отговаря за провеждането на честни избори, трябва да бъде оглавен от най-голямата партия, а вицепремиерът трябва да е от втората по големина партия. „Нека и двете партии носят отговорност, да не се обвиняват след изборите кой как ги е манипулирал”, каза Хамид.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много. „Мен ме устройва най-много, защото ще мога да си работя за партията. Ние важните неща за България ги свършихме в този мандат – нулева миграция, влизането в еврозоната, водеща роля в региона и между конфликта в Средиземноморието“, заяви Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html