понеделник, 13 май 2024 г.

Върховна наглост: Без маски в парламента

Депутат с маска. Снимка: БГНЕС

Поредна върховна наглост от страна на народните представители и правителството бе демонстрирана днес. Здравният министър Костадин Ангелов заяви, че в парламента може да се ходи без маски.

Ангелов се мотивира с факта, че достъпът на граждани до сградите на различните институции е ограничен и поради това те не са закрити обществени места.

На такива места носенето на маска е задължително, като нарушаването на това правило води до глоби от 300 до 1000 лева.

Политическият елит на държавата така или иначе трудно спазваше това правило, като голяма част от тях през повечето време ходеха без маски. Самият премиер Бойко Борисов от началото на карантината досега бе сниман в пъти повече без маска на всякакви обществени мероприятия. Глоби, разбира се, няма.

С днешното си решение правителство и парламент нанасят пореден шамар по усилията на лекарите и специалистите за справяне с коронавируса. Изглежда, че вече почти са забравили за кризата, докато се борят за собственото си политическо оцеляване или домогване до власт – зависи от партията.

Дори министърът да е прав в своите мотиви, депутатите и министрите трябва да дават личен пример на обществото. Да се виждат навсякъде с маски, да ги носят и да внимават. Как иначе ще налагат глоби и мерки на народа, когато самите те не ги спазват?

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html