петък, 17 май 2024 г.

Борисов и Радев на едно мнение: Без руски шпиони в България

Радев и Борисов. Снимка: БГНЕС

Малко чудо се случи днес: президент и премиер се оказаха на едно мнение, поне привидно, по дадена тема. Без руски шпиони в България.

Днес Борисов инспектира строителството на АМ „Хемус“, а Радев е на учение в авиобаза „Граф Игнатиево“.

Тези дни прокуратурата и ДАНС разкриха, че двама руски дипломати са били шпиони. Те са събирали разузнавателна информация за военната техника на нашата армия, а им помагали български граждани.

Запитани да коментират, политиците изказаха еднакви мнения:

„Аз още преди няколко години предупредих президента Путин, тогава премиерът Медведев беше в България, че на територията на България такива неща не допускам. Нашите служби са добри, прокуратурата е много стриктна в това отношение и всеки, който се опитва да шпионства, съответно по надлежния ред, който е много добре описан в международните отношения, и Външно министерство затова влезе в ролята си, го правим. За да действа така ДАНС и прокуратурата, има достатъчно информация“, коментира Борисов.

Румен Радев също не приветства кремълските шпиони:

„Защитата на националната сигурност е абсолютен приоритет. И тук не може да има никакъв компромис. И аз се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html