петък, 17 май 2024 г.

Радев: Борисов да не се крие и да каже истината за шкафчето

Президентът, посланикът на САЩ и началникът на авиобазата

Днес президентът Румен Радев и американският посланик Херо Мустафа присъстваха на международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“. Тя се провежда в периода от 14 до 25 септември в авиобаза „Граф Игнатиево“ край Пловдив.

В летателната тренировка участват 11 типа различна авиационна техника от България, Кралските канадски военновъздушни сили, Гърция, Румъния и Съединените щати, които оперират от седем различни военни летища.

Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.

Радев не пропусна да се изкаже пред журналисти, като нападна премиера Бойко Борисов, призовавайки го да „излезе от нелегалност и да се яви на работното си място“.

„Аз обявявам дни преди да ходя някъде, точно къде отивам, в колко часа отивам и какво правя. Премиерът се държи като участник, като космонавт в първите пилотируеми космически полети. Помните ли как бяха новините по онова време – в нощните новини казват: днес по обяд успешно беше изстрелян изкуствен спътник с космонавти на борда тези и тези, защото имаше много неуспешни изстрелвания, които не се обявяваха. Ами време е първо премиерът да се яви на работното си място и оттам да прави изявления и какви скечове играе господин Борисов и какво казва, няма никакво значение.

Легитимността е загубена и можем да строим бъдеще на държавата си справедливо и модерно само на основата на истината. Както виждате, два месеца и повече имаше той да каже истината за шкафчетата, досега нямаше изявление. Знаете как реагира спонтанно като гейзер за фейк новината за гръцкия остров, защо сега не реагира така, когато бяха записите и шкафчетата“, каза президентът Румен Радев, цитиран от БНТ.

Протестът срещу Радев. Снимка: 24 часа

„24 часа“ съобщава, че Радев е бил посрещнат с протест пред базата. Викове „оставка“ и плакати с послания против президента бяха забелязани на протеста, на който присъстваха около 20 души.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html